Fia Johansson

Gör på gården
Håller alla lektioner och sköter det mesta i stallet, vidareutbildning av verksamhetshästarna och inridning av unghästarna. Uppdatering av hemsidan.
Har även turridning, både långrtitter och specialarrangemang.

Bakgrund
Började med hästar som liten och red på ridskola och travhästar som barn. Köpte (inte fick!) första egna hästen ganska sent i livet (17 år) då mina föräldrar bestämt hävdade att jag var allergisk och inte skulle vara i stallet, vilken jag var ändå… (men det är nog preskriberat nu ;-)).
Har tävlat både hoppning och dressyr på ponny och stor häst, utan vidare framgång då jag för det mesta fick låna grannes travhäst…Några montelopp blev det oxå. Där med mer framgång i och med att hästen då var i rätt disciplin, fort gick det och kul var det, jag var liten, lätt och svag. Hästen var stor, stark, och snabb…

Tidigare arbeten
Direkt efter avslutat gymnasium arbetade jag på Hamre Ridskola i Västerås, främst som hästskötare men höll även lektioner då de andra ridlärarna var lediga, vilket de var ganska ofta. Det var nyttigt att börja med undervisningen så tidigt men det var inte lätt! Efter det jobbade jag många år inom travet och for land och rike runt med flera fina starthästar. Var i både Norge, Tyskland, Österrike och Frankrike med hästar tränade av Kjell P Dahlström och Helen A Johansson. Flera av er kommer säkert i håg Ina Scot som tränades i Tranås av duon. Tiden hos Helen och Kjelle var mycket lärorik och nyttig! Har även arbetat hos bl.a. travtränarna Peter Cederin och Magnus Jakobsson som har sina licenser på Färjestad.

Livet i övrigt
I början på 1995 träffade jag Magnus (min man) och flyttade till Värmland ett år senare, raskt marscherat, men hittar man en ledig värmlänning är det bara att hålla i den! 1996 köpte vi gården Berg där vi bor i dag och har verksamheten Ölme Islandshästar. Gården har en egen flik där ni kan läsa om alla (tokiga och galna enl. vänner och släktingar) projekt. Det har väl blitt ett och annat gruslass om vi säger så…

Intressen
Förutom det mesta inom hästsporten så är hockey kul men inte att spela.

Utbildning
Förutom att i stort sett hela livet ha sysslat med hästar och djur, så finns följande:

  • Ridledarutbildningen i SIF´s regi (Svenska Islandshäst Förbundet)
  • B-instruktörskursen på Strömsholm, (SIF´s regi).
  • Domarsekreterarkurs (SIF´s regi)
  • Takt och gångartskurs (SIF´s regi)
  • Ledarskapskurser i Studiefrämjandets regi.

Mål och ambition
Att Ölme Islandshästar ska vara Värmlands bästa verksamhet med Islandshästar och att erbjuda våra gäster en trivsam och utvecklande miljö att vistas i!

Motto
Allt går bara man vill, utom riktigt små barn och tennsoldater!

Det var lite om mig, hoppas vi ses i stallet!

//Fia Johansson


stromsholmaboti

Fia och Aboti frá Videy, en otroligt kraftfull häst som tyvärr inte
längre finns i livet.

Fia och Somi från Knutshyttan, bed 8.24

Feather Price! Det ”finaste” priset

tusse1

Tussekatt myser i gräset.

Fia och Ösp våren 2018.

ridlager2010

Tillsammans med ett gäng elever på ridskolan.